Článek o mikrodůchodech

Kamarádi sorry jako...já ten článek nemůžu najít a už ho hledám 2 h a musím makat, abych mohl mít ten mikrodůchod:-) Kdyžtak hledejte...bylo to na českém webu o tom, jak někdo má naplánovány po 5 letech půlroční volna, aby se zastavil, nadechl, vyhodnotil nebo se jen otočil...


Ale, abych nebyl úplně looser, tak kopíruji pár vět z knihy Hoř pomalu

Je jedno, kolik Ti je let. Můžeš si prokládat svůj život, který je neustále ve shonu, minutami, kdy nic neděláš. Dny, kdy jen tak sedíš. Nebo i měsíce a roky, kdy nemáš žádný cíl a jen tak existuješ. Často máme představu, že musíme několik desítek let pracovat a pak jít do důchodu, kde si to konečně užijeme.

Možná si život ale neužijeme ani v důchodu, protože nás dost pravděpodobně bude všechno bolet, a my místo chození do práce budeme chodit k lékařům. Proč si tedy tento důchod neprokládat už teď? Získáme tak více energie a nápadů, které nás možná dovedou někam, kam bychom se ve spěchu jinak nedostali.

Mnoho lidí si pak uvědomí, že to, co dělají, jde opačným směrem než to, co opravdu chtějí dělat. Než to, co cítí. Někteří lidé Ti řeknou, že nemají ani deset minut času na sebe.

Co si dovolit takový menší důchod už před důchodem? Žít svůj život už teď a ne až v důchodu...

Často okolo sebe vidím, jak se lidé pořád za něčím honí. Jak si kupují auta a domy, ve kterých stejně svůj čas netráví, protože na to nemají čas. Stačí přitom tak málo. Nemusíme všichni prodat veškerý svůj majetek a skončit jako kočovník v busíku. Před svými problémy neutečeme. Nicméně se můžeme zamyslet nad tím, zdali i my si můžeme dovolit zpomalit, jen tak být a proložit si svůj život menšími důchody. Zpomalit a podívat se na svět trochu z jiné perspektivy. Žít ho teď, ne zítra nebo až budeme v důchodu. Díky těmto menším důchodům tak o trochu více žít.

Pokud Tě zajímá téma osobní svobody, respektování své mysli, zpomalování ve zrychlené době, tak se můžeš mrknout na mou knihu Hoř pomalu, kterou jsem nedávno pro Tebe napsala.

--

Veronika